Instagram és una xarxa social relativament nova i innovadora. Malgrat ser l’última en fer aparició de totes les referents (es va fundar l’any 2010), s’ha aconseguit situar ràpidament a la tercera posició de xarxes socials més utilitzades, darrere de Facebook i Youtube, amb 800 milions d’usuaris. I no sembla que tingui intenció de baixar el ritme.

El que va començar com una xarxa social per editar fotos pròpies, amb el temps ha anat evolucionant poc a poc i cap a molts diversos camins. I és que Instagram ja no s’utilitza només per editar fotos. La seva popularitat ha crescut tant en aquests últims anys que els bloggers, les grans marques, esportistes, grups de música, influencers de tot tipus i, en general, tot aquell que vulgui vendre la seva imatge i/o aportar alguna cosa a la comunitat, han comprès que Instagram és un MUST en la seva comunicació (Merit també!).

I llavors, és possible aprendre anglès a Instagram? La resposta és SÍ! El món dels idiomes no s’ha quedat fora del joc i, en major o menor mesura, s’ha buscat i guanyat un forat entre els seus usuaris. I és que aprendre anglès no és només cosa de les aules. Com hem anat repassant al nostre blog, per aprendre o reforçar el nivell d’anglès es poden fer servir cançons, sèries, pel·lícules, llibres, jocs… i ara també sumem les xarxes socials!

Per aprendre anglès a Instagram existeixen diverses opcions. La més senzilla, i potser la que menys es té en compte en aquest sentit, és seguir als teus artistes preferits (actors/actrius, músics, grups, futbolistes…). Si són coneguts internacionalment, segur que moltes de les seves publicacions les faran en anglès. Encara que et sembli que no, anar llegint els textos de les seves publicacions, siguin del tipus que siguin, t’ajudarà a millorar la teva comprensió lectora i fins i tot aprendràs formes d’expressar-se al món online que et poden resultar molt útils.

Però, com no podia ser d’una altra manera, existeixen comptes especialment creats per aprendre anglès a Instagram. Aquesta, evidentment, és la forma més clara i directa de fer-ho. A continuació, us hem preparat una petita llista amb 4 comptes que, cadascuna amb el seu estil i la seva temàtica, us ajudaran a millorar en gramàtica, pronunciació i vocabulari.

  1. @pronunciationwithemma. Emma és una professora d’anglès, nascuda a Anglaterra. Com indica el nom del seu compte, el que ella treballa a Instagram se centra en la pronunciació. Als seus vídeos, tria dues paraules que es pronuncien de forma molt semblant (com race raise) i explica les seves diferències i correcta pronunciació. També treballa la pronunciació de paraules que, per la seva escriptura, poden portar confusions (com humble).
  2. @corkenglishteacher. Aquest compte t’ajuda a reforçar el teu anglès de forma molt general. Mitjançant els seus vídeos, et pot ensenyar a usar des de les terminacions de certes paraules fins a alguns phrasal verbs, passant per tot tipus de vocabulari. En alguns casos també repassa paraules que poden ser difícils de pronunciar o ser confuses.
  3. @bbclearningenglish. El compte d’Instagram de la BBC Learning English, amb més de mig milió de seguidors, té tot tipus de recursos perquè aprenguis i millors el teu nivell d’anglès. Vídeos explicatius, imatges amb text acadèmic, exercicis multi-resposta… Aquí trobaràs tot tipus de material per progressar amb el teu anglès.
  4. @phrasalcards. Aquest compte té un funcionament molt més senzill, però també efectiu. El seu contingut es basa en un dia penjar un extracte d’una pel·lícula en el diàleg de la qual hi ha un phrasal verb (a la descripció expliquen el significat) i el següent pengen una espècie de “meme” en anglès. I així successivament. Un contingut senzill, entretingut i útil. Així s’han guanyat els seus 146 mil seguidors.