Si algun cop has posat en pràctica el teu anglès amb algú, has vist una sèrie en versió original, has escoltat alguna ràdio en anglès online… segurament t’hagis adonat que la persona que parla usa expressions que potser no havies escoltat abans, paraules “rares” per al teu vocabulari o formes d’expressar-se molt diferents a les que tu estàs acostumat. I si aquesta persona a més resulta ser nativa, aquest “handicap” pot accentuar-se molt més. Quan un turista s’esforça per parlar català o castellà, nosaltres som capaços d’entendre’l tot i que que no faríem servir les seves mateixes expressions ni paraules. Doncs a l’hora d’expressar-nos en anglès amb un nadiu passa exactament el mateix. És molt probable que moltes de les expressions que utilitzem siguin poc habituals per a ell en una conversa informal, o que hagin quedat fins i tot “obsoletes” malgrat ser correctes.

El llenguatge quotidià, l’argot, els diferents accents… són potser els elements més habituals del llenguatge, però alhora els menys estudiats. És per això pel que es considera tan imprescindible viure al propi país si es vol aprendre un idioma al 100%.

Però, si de moment no vols anar a viure a un altre país i prefereixes aprendre anglès des d’aquí, tens una alternativa bastant fiable per habituar-te a aquest tipus de vocabulari: la ràdio; i més concretament, la ràdio en anglès online. Cal remarcar això últim ja que, actualment, pots escoltar ràdios de tot el món sense sortir de la teva habitació, i quina millor forma de treure-li profit a això que posant en pràctica el teu nivell d’anglès?

A part de música, a moltes emissores a les quals tenim accés podem escoltar debats, monòlegs, comèdia, actualitat… En altres paraules, una varietat de contingut, ambients, persones… que pot resultar molt beneficiós per enriquir el teu vocabulari i familiaritzar-te amb algunes expressions i formes de parlar poc comunes en l’estudi, però molt comunes en la parla del dia a dia.

No volem marxar sense abans deixar-vos una petita llista de les emissores internacionals amb les quals podreu posar en pràctica el vostre listening, aportant, a més, accents molt variats i diferents procedències de la llengua. Sabem que pot resultar difícil seguir el fil de totes les converses si no es té un nivell d’anglès molt alt, però, ja que li estem donant força al món digital, us recomanem donar-li un cop d’ull al nostre curs d’anglès online. Potser us pugui ajudar a mantenir el ritme de tots els debats i notícies!

  1. Dublin’s 98FM: Aquesta emissora irlandesa ofereix una programació principalment dirigida a gent jove; pel que, a part d’escoltar els últims èxits, et podràs divertir amb els seus programes d’entreteniment i humor mentre enfrontes al teu listening amb l’accent irlandès.
  2. BBC: La BBC posseeix una de les cadenes radiofòniques més valorades de tot el Regne Unit. Al seu web tenen una grandíssima quantitat de contingut descarregable de programes passats, així també com el stream en directe de tots els seus canals i programes.
  3. WNYC: La WNYC és la ràdio estrella dels novaiorquesos i, per tant, una ràdio perfecta per familiaritzar-se amb l’accent nord-americà, però més concretament amb el de Nova York. No deixis passar el repte: dóna-li al botó de “Listen Live” i assabenta’t del que passa a l’altra punta del món (si ets capaç d’entendre-ho!).
  4. ABC Radio Austràlia: Probablement l’accent en anglès més desconegut per a nosaltres, i potser per això també el més difícil. En tractar-se d’un canal de notícies és possible que t’exigeixi cert nivell de concentració, però així és com s’aprèn millor!
  5. CBC: I per no deixar-nos cap accent en anglès, et deixem amb la Canadian Broadcasting Company. Amb aquesta emissora podràs gaudir de tot tipus de programació i per a tots els gustos. Tens l’oportunitat de practicar la teva comprensió oral escoltant les notícies, històries personals, moda, música, esports, comèdia… i tot amb accent canadenc!