Sabies que existeixen aproximadament 7.000 idiomes diferents al voltant del món? A més, el 90% d’ells només els parlen 100.000 persones, una petita xifra que correspon als idiomes minoritaris. I és que la majoria dels habitants del planeta són parlants del que coneixem en l’actualitat com a idiomes més parlats del món.

Dir Hola en diferents idiomes és el primer pas per conèixer una mica més la seva cultura, tradicions i, òbviament, com és el llenguatge que s’utilitza habitualment a cada país o regió. A més, és la primera expressió que coneixem en qualsevol idioma i una molt bona forma d’aproximar-se per primera vegada a conèixer qualsevol lloc del món.

Molts cops, quan mantenim una conversa informal o amistosa introduïm salutacions que corresponen a altres idiomes, com “Aloha!“, una salutació típica a Hawái, “Hi!” en anglès o “Ciao” en italià, que utilitza la mateixa expressió per saludar i acomiadar.

i tu, quantes formes de dir Hola en diferents idiomes coneixes? A continuació trobaràs 23 formes de saludar en altres idiomes, dividides per zones geogràfiques (trobareu les expressions informals o més comunes de cada cas i la seva escriptura segons la nostra llengua o similars):

European languages – Idiomes europeus

 • Italy (Italian – italià): Ciao!
 • France (French – francès): Salut!  
 • United Kingdom (English – inglés británico): Hello!, Hi!   
 • Greece (Greek – grec) : Yassou!
 • Netherlands (Dutch – holandès): Hallo!
 • Sweden (Swedish – suec): Hej!
 • Portugal (Portuguese – portuguès): Alô! / Olá! / Oi!
 • Rusia (Russian – rus): Privyét!

Asian languages – Llengües asiàtiques

 • China (Chinese – xinès): Ni hao!
 • Japan (Japanese – japonès): Kon’nichiwa
 • India (Hindi – indi): Namaste
 • Thailand (Thai – tailandès): sàwàddee kráb (hombre), sàwàddee ká (mujer)
 • Korea (Korean – coreà): Annyeong haseyo!

African languages – Llengües africanes

 • South Africa, Namibia and regions of Botswana and Zimbabwe (Afrikáans – llengües africanes): hallo!
 • Egypt (Arabic – àrab): (1) as-salam aleikom – (2) wa aleikom as-salam
 • Kenya (Swahili – suahili): Jambo!

Middle Eastern languages – Llengües de l’Orient Mig

 • Saudi Arabia (Arabic – àrab): Assalam Alaikum
 • Armenia (Armenian – armeni):  Barheev!
 • Israel (Hebrew – hebreu): Schalom!
 • Kurdistan (Kurdish – kurd): Merheba

American languages – Idiomes americans

 • North America (English – anglès americà): Hello!, Hi!   
 • South America (Spanish – espanyol): Hola!
 • Brazil (Portuguese – portuguès): Olá! / Oi!

Conèixer els idiomes que existeixen al voltant del planeta és el primer pas per plantejar-se quins idiomes aprendre, especialment si volem estudiar una segona o tercera llengua. I és que, a més de l’anglès, considerat en la majoria de països del món com el llenguatge universal, també existeixen idiomes amb gran potencial com el japonès, el xinès mandarí o l’àrab.