Has pensat algun cop a fer un intercanvi d’idiomes? Havies, si més no, sentit a parlar d’aquesta possibilitat? Encara que pugui semblar una forma poc convencional d’aprendre un idioma, la veritat és que és una solució tremendament útil per posar en pràctica tot el que has après a les teves classes d’anglès, francès, alemany o sigui quin sigui l’idioma que estiguis aprenent.

EN QUÈ CONSISTEIX UN INTERCANVI D’IDIOMES?

Un intercanvi d’idiomes no és més que una quedada, reunió, activitat… a la qual coneixes gent que parla aquest idioma que vols aprendre, de la mateixa manera que aquesta gent por aprendre l’idioma que tu parles. Aquestes trobades organitzades, acompanyades d’activitats o situacions que amenitzen el procés, serveixen perquè tots dos grups vagin aprenent l’idioma que volen aprendre amb l’ajuda de parlants natius. D’aquesta forma, a més de passar una bona estona i conèixer noves persones i cultures, tots surten guanyant perquè, a poc a poc, aniran aconseguint parlar cada vegada millor l’idioma que desitgen.

Dit d’una altra manera, un intercanvi d’idiomes serveix perquè una persona t’ajudi a aprendre la seva llengua nativa, alhora que tu l’ajudes a aprendre la teva llengua nativa.

ON PUC TROBAR INTERCANVIS D’IDIOMES?

A la nostra pròpia ciutat tens infinitat de bars i plataformes que ajuden a totes les persones interessades en un intercanvi d’idiomes a Barcelona a posar-se en contacte, i que organitzen activitats que fan que puguis aprendre l’idioma que vulguis alhora que passes una estona molt agradable i divertida.

Però, si no saps per on començar la teva cerca, nosaltres et proposem acudir a la web/aplicació Meetup, una solució infal·lible per trobar tots els grups que existeixen amb els mateixos interessos que tu. Simplement introduint en la teva cerca “intercanvi lingüístic” o “intercanvi d’idiomes” trobaràs tots els grups de persones que estan interessats a aprendre un altre idioma amb aquestes activitats.

Alguns dels grups més destacats, per exemple, són els següents:

 1. Barcelona Language Exchange“Somos un grupo de gente que quiere mejorar el nivel de su segundo idioma y además conocer gente nueva en Barcelona.
  Nos encontramos los jueves a las 20h en el centro de la ciudad.
  Este evento es gratuito y sois todos bienvenidos!! Divirtámonos!:) Somos un grupo grande, así que nos reconocerás fácilmente. Habrá un anfitrión que te entregará una etiqueta con tu nombre, idioma nativo e idioma que quieres practicar. No hay ningún problema en hablar solamente tu idioma :)”
 2. Barcelona Friends Language ExchangeCada Viernes a las 20.00 en el Bar Berenjenal organizamos un encuentro entre extranjeros y locales, para el intercambio de Inglés / Español con el fin de mejorar el nivel lingüístico y hacer amigos de todas partes del mundo.
  Nos reunimos unas 100 personas de diferentes niveles de inglés o español, desde el nivel más básico al avanzado, simplemente nos mezclamos y hacemos amigos.”
 3. Mundo Lingo Barcelona | Free MultiLingual Social ExchangeMundo Lingo es una nueva manera, libre y gratuita, para practicar idiomas en Barcelona y hacer amigos locales e internacionales. Organizamos dos eventos cada semana:
  • Cada Miercoles a las 9pm en Inusual Project (Carrer de la Paloma 5 – El Raval)
  • Cada Viernes a las 21:00 en Delabuela (Carrer Comte Borrell 8. St. Antoni)”