Nens i nenes del món, avui és el vostre dia! Malgrat que cada país tingui fixada la seva pròpia data per donar tot el protagonisme als seus nens, és el 20 de novembre el que l’ONU ha triat per celebrar el Dia Internacional del Nen, dia conmemoratiu de la Declaració dels Drets del Nen (1959) i de la Convenció sobre els Drets del Nen (1989).

A Merit School, a part que ens encanta estar envoltats d’ells, ens sentim molt identificats amb les causes infantils. Per això, a més de totes les activitats i cursos d’idiomes per nens que s’imparteixen als nostres centres, volem difondre un cop més la importpancia que té un dia com avui a nivell mundial.

Els drets dels nens no sempre s’han tingut en consideració. De fet, els drets humans no van ser considerats com a tals fins l’any 1948, any de naixement de la Declaració dels Drets Humans. En aquets document es van contemplar els drets de forma general, però no es va incloure als nens i les seves necessitats de forma explícita. Per això, més endevant l’ONU va crear el Fons Internacional d’Emergència de les Nacions Unides per la Infància (UNICEF), amb l’objectiu d’impulsar, uns anys més tard i de forma més precisa, els drets dels menors.

L’any 1954 l’ONU va fer una crida general a tots els països, recomanant destacar un dia al calendari per dedicar-lo als nens. La idea era, un dia a l’any, promoure els seus drets mitjançant activitats que impulsessin el seu benestar social. Més tard, el 1959 es va aprovar la Declaració dels Drets del Nen, el document que donava, per fi, protecció i força als més vulnerables. Setze anys més tard, (1975) va començar el debat sobre la necessitat d’actualitzar els principis d’aquesta Declaració i, finalment, el dia 20 de novembre de l’any 1989 va entrar en vigor la Convenció Sobre els Drets del Nen. És aquesta última data la que dóna vida a la celebració d’aquest dia.

És important recordar sempre, durant tots i cadascun dels dies de l’any, l’important que son els nens per la nostra societat, tot els que ens aporten, el que ens ensenyen i el que ens omplen. I, aprofitant que avui és el Dia Universal del nen, volem compartir amb vosaltres 10 frases que ens recorden que els nostres petits ens donen molt més del que ens imaginem.

  1. Hem d’ensenyar als nostres nens a somiar amb els ulls oberts. –Harry Edwards
  2. Tots els nens són artistes. El problema és com seguir sent artistes quan creixem. –Pablo Picasso
  3. Els nens no et recordaran per les coses materials que li vas donar, sinó pel que els vas fer sentir. –Richard L. Evans
  4. No pot haver una revelació més intensa de l’ànima d’una societat que la forma com tracta els seus nens. –Nelson Mandela
  5. El nen ha de saber que és un miracle, que des del principi del món no hi ha hagut, i fins el final del món no hi haurà, un altre nen com ell. –Pablo Casals
  6. Només hi ha dos llegats que podem deixar als nostres fills: un són les arrels, l’altre són les ales. –Johann Wolfgang von Goethe
  7. Qui ensenya els nens aprèn més dle que ensenya. –Proverbi alemany
  8. Sempre seràs la joguina preferida del teu nen. –Vicki Lansky
  9. Els adults són simplement nens obsolets. –Dr.Seuss
  10. Abans de culpar un nen, assegura’t de no ser la causa dels seus errors. –Austin O’Malley