“Bon Nadal i feliç Any Nou” és probablement un dels missatges més comuns, enviats i rebuts d’aquests dies de l’any. Als nostres familiars, amics, coneguts, companys de classe, de feina… A tothom li desitgem un bon Nadal! I és que és una mostra de cordialitat, afecte i educació que no ha de faltar mai i que tots agraïm quan ens arriba, sigui per part de qui sigui.

Així com per nosaltres és una expressió tan important en aquestes dates, el mateix passa a tots els països en els que se celebra el Nadal. Inclús als que no, és igual d’important saber desitjar un feliç any nou. El que està clar és que, si vas a un altre país en aquestes dates, és molt important que sàpigues com es desitgen allí un bon Nadal i unes felices festes, de manera que tu també puguis transmetre els teus millors desitjos als demés, siguis on siguis. Encara que, posats a aprendre l’idioma, res millor que fer un curs i aprendre a parlar-lo bé, això segur! Tot i així, aprendre a dir “bon Nadal” en diferents idiomes és una bona idea. I el que també és segur és que a molts els farà il·lusiço notar que un turista/estranger s’esforça i preocupa per aprendre aquest tipus d’expressions en la seva llengua, i t’ho faran saber!

Així doncs, en aquesta ocasió us portem una llista de 14 idiomes en els que felicitar les festes i l’any nou. Hem triat les llengües dels principals països europeus, i també hem volgut incloure alguns dels idiomes que podem trobar al voltant d’Espanya. Sigueu d’on sigueu i parleu l’idioma que parleu, a tots vosaltres, Bon Nadal i feliç Any Nou!

 1. Català – Bon Nadal i feliç any nou
 2. Euskera – Zorionak eta Urte Berri On!
 3. Gallec – Bo Nadal e próspero Aninovo
 4. Anglès – Merry Christmas & Happy New Year
 5. Alemany – Frohe Weihnachten und ein glückliches  neues Jahr!
 6. Francès – Joyeux Noël et Bonne Année!
 7. Portuguès (Portugal / Brasil) – Boas Festas e um Feliz Ano Novo / Bom Natal e feliz Ano Novo
 8. Italià – Buon Natale e Felice Anno Nuovo
 9. Grec – Kala Christougenna Kieftihismenos O Kenourios Chronos
 10. Holandès – Vrolijk Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar!
 11. Croat – Cestit Božic i sretna nova godina
 12. Suec – God Jul och Gott Nytt År
 13. Noruec – God Jul og Godt Nytt år
 14. Finès – Hyvää Joulua or Hauskaa Joulua