París: coneguda com “la ciutat de les llums”, però també com “la ciutat de l’amor”. Una ciutat que té tot el que necessites per perdre’t en la seva màgia i deixar que la seva història i el seu art t’atrapin els dies que decideixis gaudir d’ella. Si no hi has anat mai, en aquest post t’aconsellarem què visitar a París i per què. I és que, tot i que sóc partidari d’un turisme menys “típic”, hi ha certs punts que no pots deixar escapar.

I, abans d’emprendre el teu viatge, et recomanem fer un curs de francès online per a poder conèixer a molta gent, treure-li el màxim profit i gaudir encara més de l’experiència!

  1. TORRE EIFFEL. En una llista de llocs per visitar a París és IMPOSSIBLE no trobar-se amb la Torre Eiffel, el lloc més icònic amb diferència de la ciutat (i fins i tot del país) i que has de visitar a París. Aquest lloc no necessita gaire més presentació, així que només et donarem un parell de dades: 1. Tens les millors vistes des de la Plaça Trocadero o el Parc del Camp de Mart, i 2. Pots triar pujar els seus 1665 graons sense fer cua, o pujar en ascensor fent una llarguíssima cua. Tu tries! Facis el que facis, contempla i gaudeix de les magnífiques vistes, tant des de dalt com des de baix.
  2. EL LOUVRE. El Louvre és el museu més important de França i un dels més visitats del món, amb uns 8 milions de visitants per any. Ubicat al Palau del Louvre, el Museu del Louvre té una col·lecció de 300.000 obres anteriors al 1948, de les quals s’exposen unes 35.000. Algunes de les més destacades són la Gioconda (da Vinci), la Llibertat Guiant al poble (Delacroix) o la Venus de Milo (de l’Antiga Grècia).
  3. ARC DEL TRIOMF. A Barcelona també en tenim un, però el parisenc és el més famós del món i un lloc que visitar a París sí o sí. Representa les victòries de l’exèrcit de Napoleó, qui va ordenar la seva construcció l’any 1806. A la base dels seus 50m d’alçada, a més, trobem també la Tomba del Soldat Desconegut, un monument aixecat l’any 1921 en honor a tots els francesos que van ser víctimes de la Primera Guerra Mundial i que mai es van arribar a identificar.
  4. SAINTE CHAPELLE. Aquesta església és una joia de l’arquitectura gòtica de segle XIII (1248), la finalitat de la qual va ser guardar algunes de les relíquies de la Passió de Crist que Lluís IX va comprar als emperadors de Constantinoble. Actualment no se’n conserva cap en aquest lloc, sinó que les que van sobreviure a la Revolució Francesa es van dipositar en el Tresor de la Catedral de Notre Dame. Així i tot, el principal atractiu d’aquesta església, a part de la seva història, són les seves gegantesques i espectaculars vidrieres. La trobaràs la Île de la Cité.
  5. CATEDRAL DE NOTRE DAME. És una de les catedrals més conegudes del món, i també una de les més antigues (la seva construcció va començar l’any 1163 i va finalitzar el 1272). Té un interior enorme, amb grans finestrals i una gran alçada, acompanyada de 2 torres decorades per les seves famoses gàrgoles, des de les quals es pot apreciar tota la ciutat. A més de gaudir de les vistes, també pots visitar el campanar al qual va viure el mític Geperut de Notre Dame. La trobaràs a la Île de la Cité.
  6. MONTMARTRE I LA BASÍLICA DEL SACRÉ COEUR. Montmartre és el lloc en el qual van viure grandíssims artistes com Picasso o Van Gogh. Per això, aquest barri ha passat a formar part de la història de París com un barri il·lustre i bohemi, conegut com “el barri dels pintors”. Malgrat que actualment és un barri “menjat” pel turisme, encara es poden apreciar algunes pinzellades del que va ser antany a algunes places com la Place du Tertre, plena d’artistes donant vida als seus quadres, o la Basílica del Sacré Coeur que, tot i no ser especialment interessant per dins, sempre és agradable de veure, sobretot tenint en compte que es troba en un punt alt i que permet observar una panoràmica més de la ciutat.
  7. PALAU DE VERSALLES. Amb una majestuosa arquitectura i més de 800 hectàrees de jardins i espais a l’aire lliure, el Palau de Versalles és un dels llocs més visitats de França, a més de formar part de la història viva del país. Ha estat declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Definitivament, Versalles és una parada obligatòria i un dels punts que visitar a París sense pensar-s’ho massa. Podríem allargar-nos molt parlant sobre aquest palau, però us animem a visitar-lo vosaltres mateixos i que ens expliqueu la vostra experiència!
  8. PONT NEUF. Encara que el seu nom es tradueix com “Pont Nou”, és el més antic de París (es va començar a construir l’any 1578 i es va inaugurar el 1608). És un dels ponts que creua el Sena i et porta a la Île de la Cité. Ha estat declarat també Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Té una longitud de 232m i una amplada de 22m, compta amb 12 arcs i ha superat ja els 400 anys de vida. Com que és un lloc de pas per visitar la Catedral de Notre Dame, la Sainte Chapelle o el Museu del Louvre, és un lloc altament concorregut.
  9. LE MARAIS. Aquest és un dels barris més antics de París, i es caracteritza no només per això, sinó per ser un dels més acolorits de la ciutat, a més de ser molt multicultural i respirar-s’hi un ambient bohemi. Entre els seus estrets carrers, podràs gaudir d’una àmplia varietat de botigues, algunes d’elles vintage o petites boutiques. Entre els teus passejos per aquest acollidor barri, pots fer una parada a la Place des Voges (la més antiga de París), a la qual trobaràs l’antiga casa de Victor Hugo. Com a afegit, si ets amant dels kebabs, aquí trobaràs els millors de París!
  10. PANTEÓ. Aquesta obra la trobaràs al Barri Llatí. La seva construcció la va ordenar Lluís XV l’any 1764 després de caure malalt, amb la intenció de construir una església dedicada a Santa Genoveva. Durant la Revolució Francesa, aquesta església va passar a ser un Panteó. Actualment, a més de ser un dels primers monuments neoclàssics de París (i de França en general), alberga les tombes de personatges com Voltaire, Victor Hugo, el matrimoni Curie, Marat o Braille.

Tot i que evidentment hi ha més llocs que visitar a París, ara ja tens una bona llista per on començar. T’animem a continuar el teu viatge amb el nostre següent post: què fer a París?