Una de les coses a fer a Roma és visitar algun dels incomptables museus que hi ha. En aquest post et mostrem els 5 museus més importants de la ciutat de Roma. Com disposem de poc temps a escapades de cap de setmana, et recomanem triar-ne un i gaudir-ho a fons. Si a més no saps quins llocs turístics visitar a Roma no et perdis la nostra anterior publicació al blog.

  1. Villa Borghese. És el tercer parc més gran de la ciutat de Roma i un lloc ideal on perdre’s una estona i relaxar-se de la ciutat. És la combinació perfecta de naturalesa i art, ja que en el seu interior trobem tot tipus d’art com fonts, monuments i escultures. Dins del parc hi ha la Galeria Borghese que conserva grans obres d’artistes com Rafael, Tiziano, Caravaggio o Rubens. Per a nosaltres és el millor pla a fer a Roma!
  2. Museus Vaticans. Conjunt d’estades, museus i capelles que trobem a la Ciutat del Vaticà i propietat de l’Església Catòlica. Tret que disposis de molt de temps, és impossible veure-ho tot en un dia i és millor que triïs abans què vols veure. La capella Sixtina, l’estada de Rafael i la col·lecció de pintures de Caravaggio o de Leonardo da Vinci que trobareu a la Pinacoteca Vaticana és només un petit percentatge de totes les grans obres que trobareu.
  3. Els Museus Capitolinos. Museu format pel Palau dels Conservadors i el Palau Nou, units per una galeria subterrània, la Galleria Lapidària. És una parada obligatòria ja que ofereix una col·lecció tant d’obres pictòriques com escultòriques com pot ser la Venus Capitolina, El Discòbol o la Lloba Capitolina.
  4. Museu Nacional Romà. Conjunt de museus dividits en diferents punts de la ciutat: Cripta Baldi, Palau Altemps, Palau Massimo alle Terme i les Termes de Dioclecià. La Cripta Baldi mostra, mitjançant excavacions realitzades en els seus jaciments, el passat de Roma. Al Palau Altemps trobaràs una important col·lecció d’escultures gregues i romanes. Al Palau Massimo alle Terme trobaràs una de les millors col·leccions arqueològiques del món i, finalment, a les Termes de Dioclecià es poden visitar les seves exposicions temporals, així com altars i escultures funeràries.
  5. Galeria Nacional d’Art Modern, també conegut com GNAM (Galleria Nazionale d’Art Moderna) és un dels plans alternatius a fer a Roma que no tenen relació amb l’Imperi Romà. Pots visitar el major museu d’art modern i contemporani d’Itàlia on s’exposen obres d’artistes tan coneguts com Van Gogh, Degas, Monet, Cézanne, Pollock o Mondrian.

A més de conèixer la cultura d’un país, tenir nocions de l’idioma faran que l’experiència del viatge arribi a un altre nivell. Amb el nostre curs d’italià online de nivell principiant i elemental aconseguiràs interactuar a restaurants, cafeteries i museus i fer que el teu viatge sigui encara més especial.