Roma és la tercera ciutat més visitada d’Europa per darrere de Londres i París, i ens sorprèn que no ocupi la primera posició. Hi ha poques ciutats amb una història tan viva com a Roma, d’aquí que se la conegui sota el nom de città eterna (Ciutat Eterna). Va ser capital de l’Imperi Romà, raó per la qual concentra un bon nombre de véns històrics i arquitectònics del món.

Et deixem una llista dels millors llocs a visitar a Roma:

  1. La Fontana di Trevi. És la font més monumental i representativa de Roma i segurament una de les més espectaculars del món. Així que sí o sí és un dels llocs a visitar a Roma. El nom de Trevi deriva de Tre Vie (tres vies), ja que la font era el punt de trobada de tres carrers marcant el punt d’Acqua Virgo, un dels antics aqüeductes que subministraven aigua a Roma.
  2. El Coliseu. És un altre dels monuments més coneguts de la ciutat i un dels més visitats del món. Imponent construcció amb gairebé 2.000 anys d’antiguitat ens trasllada a un altre temps per a descobrir l’antiga societat de l’Imperi Romà. Va ser declarat Patrimoni de la Humanitat al 1980 per la Unesco i una de les Noves Set Meravelles del Món Modern en el 2007.
  3. Piazza Navona. Una altra de les places a visitar a Roma més populars i d’estil barroc. El seu major atractiu són les seves tres fonts: la Fontana dei Quatto Fiume, la Fontana del moro i la Fontana del Nettuno. A més, és un lloc amb molt d’ambient, ja que està envoltada de restaurants i terrasses on pots gaudir a pràcticament qualsevol hora del dia d’actuacions de diferents artistes de carrer. Des de l’Antiga Roma, aquest espai ha constituït un lloc d’importància, ja que es realitzaven competicions esportives i combats de gladiadors.
  4. El Panteó d’Agripa (o Panteó de Roma). És l’edifici millor conservat de l’Imperi Romà. Es tracta d’un temple de planta circular construït entre els anys 118 i 125 d.C. dedicat a tots els déus. El nom d’Agripa es deu al fet que va ser construït sobre el Panteó d’Agripa, que va quedar destruït per un incendi l’any 80 d.C. Entre els romans, l’edifici és conegut popularment com “La Rotonda”.
  5. Fòrum Romà. És el lloc on es duia a terme tota la vida ciutadana i comercial a l’antiga Roma i on es trobaven les institucions de govern, mercat i religió. La quantitat de ruïnes és enorme i pots caminar durant hores sense arribar a veure-ho i comprendre-ho tot, és per això pel que et recomanem visitar-ho amb un guia per a poder reviure la gran història en els mateixos escenaris on va tenir lloc. Si ets un apassionat de la història, aquest punt ha d’estar a la teva llista de què visitar a Roma.
  6. El Vaticà. És una ciutat-estat que es troba en el centre de Roma i és mundialment coneguda per ser el centre neuràlgic de l’Església Catòlica. És un dels sis microestats europeus. Té una extensió de 0,44km i una població de 800 habitants. La Ciutat del Vaticà alberga la Santa Seu, la màxima institució de l’Església Catòlica. El conjunt arquitectònic i històric-artístic que es troba a la Ciutat del Vaticà va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco al 1984. Podràs visitar la Plaça de Sant Pere, la Basílica de Sant Pere i els Museus Vaticans, on es troba la Capella Sixtina.
  7. Plaça d’Espanya. Un dels punts més concorreguts i icònics de la ciutat de Roma. La seva espectacular escalinata (135 esglaons) és el punt de trobada dels seus habitants i de turistes. El seu nom es deu a la ubicació de l’ambaixada espanyola davant la Santa Seu en aquesta plaça des del segle XVII.

Esperem que t’hagi agradat la nostra llista de què visitar a Roma i que et sigui útil a l’hora d’organitzar el teu viatge. Això sí, per a aconseguir una experiència de viatge completa el millor és conèixer el seu idioma, així que et recomanem el nostre curs d’italià online. Si ets un amant dels museus no deixis de visitar la nostra publicació amb els millors plans que fer a Roma. Ara ja ho tens tot per al teu viatge!