Berlín és la capital d’Alemanya i un dels setze estats federats alemanys. És la ciutat més poblada del país amb més de 3.6 milions d’habitants. És una ciutat que no oblida el seu recent passat, però alhora és una ciutat emblemàtica per la seva capacitat de refer-se i canviar convertint-se en una de les destinacions més importants d’Europa. És per això pel que t’hem preparat aquesta petita guia de què visitar a Berlín i així gaudeixis del teu viatge al màxim.

  1. Porta de Brandenburg. Una de les icones de la ciutat que ha d’estar a la teva llista de què visitar a Berlín. Va ser en el seu moment l’antiga porta d’entrada de la ciutat i és el símbol del triomf de la pau sobre les armes. Aquesta porta és l’epicentre de celebracions com l’aniversari de la reunificació d’Alemanya o d’actes commemoratius de la caiguda del mur.
  2. East side Gallery. És la galeria d’art més gran a l’aire lliure del món amb 1.316 metres de mur de Berlín que van ser salvats de l’enderrocament per a utilitzar-los amb aquesta finalitat. Es troba al carrer Mühlenstrasse al llarg del riu Spree. Podràs veure i fotografiar 103 murals pintats per artistes de tot el món per a rendir homenatge a la llibertat i per a representar l’esperança per a un món millor després de la fi de la guerra freda.
  3. Parlament Alemany. Es tracta d’un edifici amb aspecte clàssic amb una gran cúpula moderna. Aquest edifici és l’antiga seu del Reichstag i actualment és la seu del Parlament Alemany. La cúpula va ser redissenyada per l’arquitecte Norman Foster. És un dels punts obligatoris a visitar a Berlín i és necessari reservar l’entrada de forma anticipada.
  4. Alexanderplatz. Aquesta plaça, anomenada pels berlinesos “Alex”, és una de les places més turístiques de la ciutat. Aquí trobaràs la Torre de la Televisió, el Rellotge Mundial que indica les hores de totes les ciutats del món, la Font de l’Amistat entre els Pobles, la Font de Neptú i l’Ajuntament Vermell. També trobaràs un enorme centre comercial, la Galeria Kaufhof.
  5. Potsdamer Platz. Aquesta plaça va quedar destrossada durant la Segona Guerra Mundial i partida en dos pel Mur de Berlín i només un edifici va aconseguir sobreviure als bombardejos gràcies a la seva estructura d’acer, es tracta de la Haus Huth. Actualment, és un dels punts més moderns de la ciutat amb l’edifici Sony Center com a protagonista. Sabies que aquesta plaça va tenir el primer semàfor de tota Europa? Increïble! Si ets un cinèfil sabràs que és aquí on té lloc el Festival de Cinema Berlinale.
  6. Illa dels Museus. A ple centre de Berlín i situada al riu Spree trobem un dels conjunts museístics més importants del món. Tens al teu abast 5 museus a visitar a Berlín molt tops: el Museu Antic, el Museu Nou, la Galeria Nacional Antiga, el Museu Bode i el Museu del Pèrgam, sent aquest últim el més visitat de la ciutat. El conjunt de museus va ser afegit a la llista de la Unesco de Patrimoni de la Humanitat a 1999.
  7. Checkpoint Charlie. Conegut també com a Lloc de control Charlie, va ser el pas fronterer més famós del Mur de Berlín entre 1945 i 1990. Aquest punt de control obria el pas de la zona nord-americana a la soviètica. Va ser demolit poc temps després de caure el Mur de Berlín i va ser al 2000 que es va inaugurar una reconstrucció de la caseta de control. És una de les grans atraccions turístiques de Berlín i és conegut pels berlinesos com el Disneyland de Berlín, resultant molt més interessant visitar el Museu del Mur del Checkpoint Charlie i conèixer els esdeveniments que van succeir a aquest punt durant la Guerra Freda.
  8. Monument a l’Holocaust. L’Holocaust-Mahnmal és un monument que recorda als jueus víctimes de l’holocaust. 2.711 esteles o lloses de formigó de diferents alçades (de 0,2 a 4,8 metres) es troben a un camp inclinat de 19.000 metres quadrats. Al costat oriental del monument es troba l’entrada al Punt d’Informació que conté els noms de totes les víctimes jueves de l’holocaust conegudes.
  9. Palau Charlottenburg. Majestuós palau situat a l’oest de la ciutat per a rememorar la història dels reis de Prússia. Aquest preciós palau va ser un regal del rei Frederic I de Prússia a la seva dona Sofia-Carlota com a residència estiuenca, encara que la reina mai va arribar a veure l’obra finalitzada. És per això, que després de la seva mort al 1705 el palau va passar de dir-se Lietzenburg a Charlottenburg en el seu honor. La visita es realitza amb àudio guia recorrent les diferents estades.
  10. Berliner Dom. La catedral de Berlín, d’estil neobarroc, sovint se la coneix com la porta d’entrada a l’illa dels museus. Es pot visitar la seva cúpula a 50 metres d’alçada pujant els 270 esglaons i gaudir de l’espectacular vista que ofereix.

Hi ha moltíssims més llocs a visitar a Berlín però esperem que aquests 10 punts siguin la teva llista de partida. No et perdis les nostres 5 millors experiències per viure a Berlín. I per a acabar d’enriquir un viatge, sempre va molt bé tenir algunes nocions de l’idioma i et recomanem el nostre curs d’alemany online. Ara ja ho tens tot per al teu viatge!