Lisboa és la capital i la ciutat més gran de Portugal amb una mica més de mig milió d’habitants situada a la desembocadura del riu Tajo. És una ciutat còmoda per a passejar amb una eterna sensació de decadència romàntica. Ofereix una amplíssima i molt bona gastronomia amb el seu famós bacallà, la seva gran varietat de formatges i, sobretot, els famosos pastissos de Belém.

Per això i molt més (aquí us expliquem els millors plans que pots fer a Lisboa), us deixem amb 5 punts d’interès principals a visitar a Lisboa:

  • Plaza del Comerç. La Praça do Comércio és una de les places més importants i espectaculars d’aquesta preciosa ciutat. En el passat hi havia el Palau Reial però va ser destruït pel terratrèmol de 1755. Van reconstruir la plaça en forma de “U”, quedant oberta al Riu Tajo. Trobarem l’arc Triomfal da Rua Augusta que dóna l’inici al carrer Rua Augusta i l’estàtua eqüestre de José I al centre de la plaça. José I va ser el monarca portuguès que ocupava el tron en el moment del terratrèmol i amb aquesta obra se simbolitzava la fi dels treballs de reconstrucció després de la catàstrofe.
  • Catedral de Lisboa. Santa Maria Maior de Lisboa o Sé de Lisboa és la catedral i església més antiga de la ciutat, i ha sobreviscut a diversos terratrèmols. Pots arribar perfectament a peu des de la Plaça del Comerç. Sens dubte és un dels punts principals a visitar a Lisboa.
  • Monastir dels Jerònims. Declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco al 1983, és una de les visites més importants que pots fer. Situat al barri de Belém, aquest monestir d’estil manuelí es va construir per a celebrar el retorn de l’Índia de Vasco de Gama.
  • Torre de Belém. Es tracta d’una antiga construcció militar situada a la desembocadura del riu Tajo i és obra de Francisco de Arruda i Diogo de Boitaca. Quan es va deixar de servir com a defensa d’invasors, es va utilitzar com a presó, com a far i fins i tot com a centre de recaptació d’impostos per a ingressar a la ciutat. Aquest monument va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco al 1983. És un punt molt interessant a visitar a Lisboa i que no et pots perdre.
  • Monument als Descobriments. Aquesta espectacular obra de 52 metres d’alçada va ser construïda al 1960 al marge del riu Tajo per a commemorar els 500 anys de la mort d’Enric El Navegant (descobridor de Madeira, Azores i Cabo Verde). El monument té forma de caravel·la amb l’escut de Portugal als costats i l’espasa de la Dinastia d’Avís sobre l’entrada. Es troben representades 33 personalitats en forma d’estàtua relacionades amb els grans descobriments, sent Enric El Navegant el primer i la resta famosos navegants, cartògrafs i reis.
  • Pont 25 d’Abril. Quan visualitzes aquest pont penjant no saps si estàs a San Francisco o a Lisboa, ja que com va ser la mateixa empresa qui va construir tots dos ponts, guarden una semblança molt considerable. És el pont penjant més llarg d’Europa i el primer pont de Lisboa amb els seus 2.277 metres de longitud.

I com no, no ens podem acomiadar sense explicar-vos que per a obtenir una experiència encara més completa del viatge no hi ha res millor que tenir unes nocions de l’idioma. Mira’t el nostre curs de portuguès online, que tant pots realitzar a través de l’ordinador, Tablet o mòbil.