Sí, sabem que no és la nostra primera llista de sèries per aprendre anglès o millorar el teu nivell. Però avui la intenció no és fer-vos una llista de les millors sèries, les més conegudes o les més fàcils per aprendre anglès. Gairebé sempre, quan parlem dels accents anglesos ens solem centrar en el britànic i l’americà, però heu de tenir en compte que hi ha molts altres accents que també us podeu trobar en qualsevol situació, i conèixer-los mai està de més!

Igual que passa amb el català, una persona de Lleida parlarà d’una forma molt diferent a una de Barcelona, d’igual forma que un valencià i un balear faran servir paraules o expressions molt diferents entre si. Doncs això mateix passa amb l’anglès, i no hi ha millor forma de comprovar-ho que portant-ho a la pràctica. Així doncs, o et dediques a viatjar pel món a comprovar-ho (i si vols em convides!????), o pots començar per repassar la llista de sèries per a aprendre anglès que et deixem a continuació.

En aquesta llista trobaràs sèries de tota mena, de temàtiques molt diverses i amb accents absolutament internacionals. La qüestió és que passis una bona estona, t’entretinguis i, a més, acostumis la teva oïda a accents i expressions de qualsevol part del món.

No us entretenim més; aquí teniu la nostra llista de sèries per a aprendre anglès en tots els accents!

1. Sense8. Explica la història de vuit desconeguts de diferents cultures, races i orientacions sexuals que, després d’un tràgic esdeveniment, descobreixen que estan connectats mental i emocionalment. Aquesta connexió els permet comunicar-se en tots els sentits. Així doncs, en aquesta sèrie trobaràs accents i formes de parlar molt plurals i de molt diverses procedències.

2. Lost. El vol 815 de Oceanic Airlines Sydney – Los Angeles s’estavella en una illa aparentment deserta. A partir d’aquí, els supervivents han de fer front a successos tremendament estranys que els van posant a prova en situacions cada vegada més extremes. Tant Lost com Sense8, són sèries per a aprendre anglès amb accents i procedències molt variades i multiculturals. Això sí, recomanem un nivell avançat per a aquesta última.

3. Modern Family.Les experiències i els dilemes que plantegen els seus protagonistes t’acosten a la vida de la família Pritchett. Les vivències dels seus fills, els diferents matrimonis i altres aventures explicades pels seus propis protagonistes, et traslladaran a les sensacions d’una “família moderna” des d’un punt de vista tan humorístic com quotidià. Et trobaràs amb un anglès americà fàcilment comprensible i amb un vocabulari també quotidià, la qual cosa et serà molt útil per millorar el teu nivell. A més, l’accent de Sofia Vergara t’ajudarà a donar-li un toc més plural a la teva oïda.

4. House of cards. Una sèrie basada en la manipulació, el poder i la corrupció de la mà de Frank Underwood, un demòcrata i polític americà que, després de ser traït, elabora un pla per arribar al cim del poder i buscar la seva venjança particular. Aquí és bastant clar que trobaràs un anglès americà, banyat en l’argot del llenguatge polític.

5. Wentworth.Aquesta sèrie és una espècie d’Orange is the New Black o Vis a vis, però en versió australiana. Així doncs, ens trobem en una presó per dones en la qual les recluses s’enfronten entre si per aconseguir el poder, tenir més recluses al seu favor o, directament, sobreviure. A part d’aprendre una mica més sobre la vida a la presó, amb aquesta sèrie et familiaritzaràs amb l’anglès australià i la seva versió més “de carrer”.

6. Shortland Street. La història se centra en el fictici hospital de la ciutat d’Auckland (Nova Zelanda), Shortland Street. Allí podrem seguir les diferents històries que viuen els seus treballadors, tant a nivell personal com professional. Si t’agrada aquesta sèrie, podràs acostumar-te a un accent no gaire comú de sentir: el neozelandès. A més, amb la tremenda quantitat de capítols que té, podràs practicar-lo fins que et cansis!

7. Friends / How I met your mother. Segur que hi haurà algú que s’ofengui per equiparar aquestes dues sèries, però ens permetem el luxe de fer-ho pel seu nivell lingüístic. Sense necessitat ni tan sols d’haver de preentar-les, les dues són pràcticament catalogades com a sèries per a aprendre anglès per excel·lència, i és que són molt fàcils de seguir i entendre a partir de nivells intermedis. Les dues t’ajudaran a dominar un anglès popular americà, expressions molt variades i útils, i formes de parlar ben diferents entre si. A més de que, si han triomfat tant, és perquè ambdues t’emocionaran, et faran riure sense parar i t’acabaràs sentint part dels seus grups.

8. Sherlock.Una versió renovada de les històries del detectiu Sherlock Holmes i el seu ajudant, el Dr. Watson. No cal fer gaires comentaris sobre la sèrie, ja que tots coneixem la passió i capacitat deductiva dels protagonistes per a resoldre els nombrosos crims als quals s’enfronten. L’anglès que trobaràs en aquesta sèrie és totalment britànic.

9. Downtown Abbey.Aquest drama britànic explica la història dels Crawley, una família de molt elevada posició social que, després de quedar-se sense hereu per al títol de Compte, es veu obligada a declarar Compte a un cosí llunyà del difunt hereu, el qual és un “simple” advocat de classe mitjana. Aquesta notícia no senta gens bé a la família i, a partir d’aquí, es desenvolupen tots els esdeveniments. Amb aquesta sèrie aprendràs un anglès britànic “de palau”.

10. Father Ted. Aquesta és una comèdia que narra les aventures de tres sacerdots en una illa fictícia a l’oest d’Irlanda (Craggy Island). Compta amb unes crítiques realment bones, pel que no hi ha dubte que, mentre t’omples d’aquest accent anglès-irlandès que tant costa d’entendre a vegades, passaràs unes estones divertidíssimes, cosa que sempre ajuda a l’hora d’aprendre.

11. Bodyguard. Què va per davant, les teves creences o el teu treball? Aquesta és la pregunta que manté al nostre protagonista, David Budd (d’origen escocès), entre l’espasa i la paret. Aquest veterà de guerra, afectat per un trastorn pos-traumàtic i actual oficial de protecció de la policia de Londres, és nomenat guardaespatlles de l’ambiciosa secretària d’Interior (Julia Montague), una política que defensa tot allò que ell desprecia. Una situació crítica amb la qual podràs fer créixer el teu anglès britànic i, a més, l’accent escocès tan marcat del protagonista.

Què t’ha semblat la nostra llista? No pots negar que aquí hi ha sèries MOLT bones!????

El que has de tenir clar és que totes les activitats que puguis fer fora del teu curs d’anglès online t’ajudarà a millorar molt el teu nivell, ja que no hi ha millor forma de fer-ho que posant-lo en pràctica, i les sèries són un gran plus!