Edimburg: la capital i segona ciutat més poblada d’Escòcia. Una ciutat plena de sorpreses, d’història, de zones verdes, d’elegantíssims carrers i edificis, de pujades i baixades… Degut al seu tamany (no és una ciutat especialment gran), hi ha qui creu que és fàcil i ràpida de visitar, però hauràs de vigilar amb el seu encant perquè, si t’atrapa, necessitaràs més temps del que pensaves. Així que comença a planificar el teu viatge i para atenció a aquesta llista que t’ajudarà a saber què visitar a Edimburg ????

Abans d’anar-hi, però, no oblidis preparar el teu anglès amb un dels nostres curs d’anglès d’estiu intensiu!

QUÈ VISITAR A EDIMBURG

  1. National Museum of Scotland. Pots veure atractives col·lecions de coses típicament escoceses al Museu Nacional d’Escòcia o al Museu Chambers Street, pels locals. És una forma molt interessant de viatjar a través d’Escòcia. Entre les seves parets pots trobar coses molt interessants, com per exemple l’ovella Dolly, el primer mamífer clonat amb èxit de la història (1996). A més, pots viistar el museu de forma totalment gratuïta.
  2. Castillo de Edimburgo. És una fortalesa que impera la ciutat, ja que està situada sobre el turó Castle Hill. Allí podràs visitar el Museu nacional de la Guerra d’Escòcia, Honours of Scotland (joies de la Corona), escoltar el canó de l’una en punt i visitar el curiosíssim cementiri dels gossos dels soldats. Aquest és potser un dels punts més emblemàtics que visitar a Edimburg, degut a la bellesa del castell vist des de la ciutat, igual que la de la ciutat vista des del castell.
  3. Scottish National Gallery. Aquesta Galeria està situada al turó The Mound, en un magnífic edifici neoclàssic. Trobaràs obres d’artistes destacats com Monet, Rembrandt i Degas.
  4. Scott Monument. El Scott Monument és un monument gòtic construït l’any 1846 en honor a l’escriptor escocès Sir Walter Scott. Es troba a Princess Street i es tracta del monument més gran del món dedicat a un escriptor (61 m). Es put pujar fins dalt de tot, però hauràs de fer-ho a través dels seus 187 esglaons. La pujada es fa difícil perquè l’escala es va fent cada cop més i més estreta a mesura que avances. Això sí, l’esforç val la pena, ja que podràs gaudir d’una de les millors vistes d’Edimburg.
  5. The Royal Mile. Aquest és un dels carrers que visitar a Edimburg sens falta. I és que es tracta d’un carrer empedrat que condueix fins el Castell d’Edimburg plena de bars, cafès, botigues de regals i artistes de carrer. Aquí podràs veure homes escocesos vestits amb les típiques faldilles escoceses tocant la gaita, així com entrar a curioses i antigues botigues que venen pedres curatives i llibres de bruixeria.
  6. Arthur’s Seat. Si no vols perdre’t les millors vistes de la ciutat, et tocarà pujarel turó més alt de la capital escocesa, l’Arthur’s Seat. Per trobar-la, a part de mirar cap amunt, hauràs de fer un passeig pel Parc Holyrood, que és una veritable meravella. Així que, un cop més, l’esforç de pujar fins allí es veurà més que recompensat.
  7. Visitar la iglesia más antigua de Escocia. Per si no ho sabies, es tracta de l’església St Cuthbert, que es troba prop del castell d’Edimburg. Es diu que es va començar a contruir l’any 850 d.C., cosa que la converteix, tècnicament, en l’edifici més antic de la ciutat.
  8. Pasea por The Meadows. Un dels parcs públics més grans de la ciutat, ideal per fer un pícnic, jugar al tenis, sortir a córrer, passejar amb la bici o simplement relaxar-se. Tota ciutat necessita un lloc així, i The Meadows és el lloc elegit pels edimburguesos. Degut al seu tamany, el parc està dividit en diferents àrees: Meadow Park, West Meadow Park y East Meadow Park. Aquest, sens dubte, és un dels punts que visitar a Edimburg.

A més, us volem explicar una curiositat sobre Escòcia. El país disposa de tres bancs principals: el Royal Bank of Scotland, el Bank of Scotland i el Clydesdale Bank. El queho fa curiós és que tots imprimeixen els seus propis bitllets (paper moneda) i tots ells són moneda en curs legal a Escòcia. En altres paraules: pots trobar tres bitllets diferents amb el mateix valor. A més, els bitllets escocesos, en teoria, no són acceptats a Anglaterra. Tot i així, la majoria dels bancs anglesos et canviaran bitllets escocesos per bitllets anglesos sense cobrar-te res. Les monedes, per altra banda, no són cap problema i poden fer-se servir en tot el Regne Unit.