Els dies de la setmana en anglès són de les primeres paraules de vocabulari que se solen aprendre a les classes d’anglès per a principiants. És molt important tenir en compte que sempre s’haurà d’escriure la primera lletra en majúscula.

Coneixes l’origen dels noms dels dies de la setmana en anglès?
Respecte a la llengua anglesa, els noms dels dies de la setmana provenen de la tradició romana, però han estat adaptats a través de segles de mites germànics i nòrdics. Els germànics van adaptar el sistema romà relacionant al déu romà amb la seva pròpia deïtat.

Castalà Llatí Anglès Anglès Antic Significat
Dilluns Lluna Monday Mōnandæg Moon’s day
Dimarts Mart Tuesday Tīwesdæg Twi’s day
Dimecres Mercuri Wednesday Wōdnesdæg Woden god
Dijous Júpiter Thursday Þūnresdæg Þunor’s day
Divendres Venus Friday Frīgedæg Goddess Fríge
Dissabte Saturn Saturday Sæturnesdæg Day of Saturn
Diumenge Sol Sunday Sunnandæg – Sun’s day Sun’s day

En anglès, els dies entre setmana (de dilluns a divendres) es diuen els weekdays i el cap de setmana (dissabte i diumenge) ho anomenen weekend.
També has de saber que els dies de la setmana en anglès pots abreujar-los. Tingues en compte que quan els abreugis, no només hauràs de continuar escrivint la primera lletra en majúscula, també hauràs de posar un punt al final. Et deixem la taula d’exemple:

Monday Mon.
Tuesday Tues.
Wednesday Wed.
Thursday Thurs.
Friday Fri.
Saturday Sat.
Sunday Sun.

També es pot abreujar de la següent forma: Mo., Tu, We. o Weds., Th., Fr., Sa., i Su.

És important pronunciar-los correctament, ja que alguns dels dies tenen una mica de truc ???? Et deixem amb un vídeo molt útil perquè no t’equivoquis mai.