Frankfurt és la cinquena ciutat més gran d’Alemanya, per darrere de Berlín, Hamburg, Munic i Colònia. Dins d’Europa, és un dels centres econòmics i financers més importants. En aquesta ciutat alemanya trobaràs el Banc Central Europeu i la Borsa de Frankfurt. De forma extraoficial se la coneix com la capital econòmica i financera de la Unió Europea.

A més de finances, també destaca el seu perfil arquitectònic. És coneguda popularment com la Manhattan Europea a causa dels seus gratacels, dels més alts d’Europa. Amb tot això, t’expliquem els 8 punts turístics que visitar a Frankfurt.

  1. Plaça Römerberg. A ple centre històric, trobem aquesta preciosa plaça on podràs veure edificis tradicionals amb el típic entramat de fusta (Oszteile) així com l’ajuntament (Römer). Sens dubte és un dels llocs a visitar a Frankfurt i un bon punt d’inici del teu viatge.
  2. La Casa Museu de Goethe. Casa natal d’un dels escriptors més grans del món, Johann Wolfgang von Goethe. La casa, d’estil medieval, va ser comprada per la seva àvia al 1733 i va ser el pare qui va fer remodelacions a l’estil barroc a la planta baixa. La visita a la casa-museu inclou les seves quatre plantes i es pot visitar tots els dies.
  3. Catedral de Sant Bartolomé. Una curiositat important d’aquest edifici és que, malgrat ser anomenada catedral, aquesta església no és la seu del bisbe de Frankfurt. Va rebre aquest nom per ser el lloc on es va coronar a reis i emperadors entre el s.XIV i s.XVIII
  4. L’Església de Sant Pau. Situada a la plaça amb el mateix nom, trobem el gran emblema de la llibertat i la democràcia alemanya. Va ser la seu de l’Assemblea Nacional de 1848, on es van redactar els esborranys dels que es basa la llei actual. Actualment l’església només s’utilitza per a esdeveniments públics oficials
  5. Antiga Òpera (Alte Oper). Inaugurada al 1880, va ser un dels teatres d’òpera de l’elit alemanya durant el segle XX. Va ser pràcticament destruïda amb els bombardejos de la Segona Guerra Mundial i va estar a punt de desaparèixer i ser reemplaçada per un edifici modern. L’alcalde Rudi Arndt va proposar derruir-la del tot, la qual cosa va fer que es guanyés el sobrenom de “Rudi-Dinaminta”. Aquesta proposta, afortunadament, mai es va dur a terme i gràcies a una campanya dels propis ciutadans la van salvar. La seva reconstrucció va començar en el 1976 i va ser reoberta al públic en el 1981.
  6. Pont Eiserner o Pont de ferro. Pont per als vianants construït en el 1868 que, com moltes construccions de la ciutat, va ser bombardejat durant la Segona Guerra Mundial. Va ser totalment restaurat en el 1993 i actualment és un molt bon punt per a poder contemplar el skyline de la ciutat.

Si a més dels principals llocs a visitar a Frankfurt t’interessa aprendre alemany, no dubtis a visitar el nostre curs online d’alemany. Un curs molt pràctic amb el que aprendràs totes les àrees de l’idioma, disponible en 5 nivells!