Múnich és la capital de l’estat federat de Baviera i la tercera ciutat d’Alemanya per nombre d’habitants, amb prop d’un milió i mig. És una preciosa ciutat que, com va descriure Heinrich Heine “entre l’art i la cervesa, Munic és com un poble acampat entre turons”. Un dels esdeveniments més importants pels que visitar Múnich és la mundialment coneguda Oktoberfest, o festa de la cervesa, així com el seu centre històric on sembla que el temps s’hagi estancat.

Et deixem, a continuació, amb els 5 punts a visitar a Múnich que no et pots perdre:

Marienplatz

Marienplatz és el centre i el cor de la ciutat i un molt bon punt de partida per a començar el teu tour. Aquí trobaràs la columna de Santa María (Mariensäule), el Nou i l’Antic Ajuntament i la font de Fischbrunnen.

Englischer Garten

Situat al nord-est de la ciutat, les seves 400 hectàrees el converteixen en un dels parcs urbans més grans del món (més extens que el Central Park de Nova York o el Hyde Park de Londres). Disposa de 78 camins per a passejar, edificis curiosos (com una casa de te japonesa o un temple d’estil grec) així com un canal artificial on pots fer surf! Un dels llocs més freqüentats tant per locals com turistes són els seus dos Biergärten, cerveseries a l’aire lliure.

Portes de la muralla

Avui dia es mantenen 3 de les 4 portes d’accés a l’antiga muralla que envoltava la ciutat de Múnich a l’època medieval: Isartor, Karlstor i Sendlinger Tor.

Museu BMW

Encara que no siguis un gran aficionat als cotxes, val la pena visitar aquest grandíssim concessionari situat en un edifici d’estil futurista amb forma de pneumàtic. Podràs conèixer l’evolució d’aquesta marca, conèixer el procés de construcció dels seus vehicles, així com veure els últims llançaments.

Palau de Nymphenburg

Construït en el 1664 com a residència d’estiu de la família real de Baviera, aquest complex d’edificis d’estil barroc és un dels punts imprescindibles que visitar a Múnich. Podràs visitar l’interior del palau on, entre altres coses, podràs visitar un espectacular saló de ball. A més, podràs perdre’t pel seu gegantesc jardí d’estil anglès on hi ha diferents construccions que no et pots perdre.

Si disposes de més d’un cap de setmana per a visitar Múnich et recomanem sortir de la ciutat per a visitar el Castell de Neuschwanstein, el Camp de Concentració de Dachau o visitar la ciutat de Salzburg. Submergir-te en una ciutat és el complement perfecte per al teu curs d’alemany online, podràs posar en pràctica l’idioma!