Avui volem solucionar tots els teus dubtes respecte a si fer el teu examen de Cambridge en la modalitat Computer Based, la versió informatitzada dels exàmens de Cambridge en paper.

 1. La modalitat Computer Based està disponible als exàmens: Key (A2), Preliminary (B1), First (B2), Advanced (C1) i Proficiency (C2).
 2. Encara que sigui un examen que es realitza a través d’un ordinador, la prova continua sent presencial. Hauràs de desplaçar-te al Centre Examinador de Cambridge Autoritzat, com és el cas de Merit School.
 3. El procés de registre és el mateix que la modalitat Paper Based. La pots fer de manera presencial a un dels nostres centres o de manera online des de la nostra web.
 4. L’opció Computer Based no reemplaça a la prova de paper tradicional. Totes dues modalitats d’examen són exactament iguals, tenen les mateixes parts de l’examen, obtens el mateix certificat i tenen la mateixa validesa.
 5. L’speaking és l’única part de l’examen que es realitza de la mateixa forma que en la modalitat tradicional. Es realitza de manera presencial.
 6. Les dates límit d’inscripció no són tan extenses com les de la modalitat en paper, permetent-te inscriure’t entre 3 i 4 setmanes abans del dia de l’examen.
 7. Accés més ràpid als resultats, 3 setmanes després de l’examen.
 8. Les teves respostes es guarden de manera automàtica. No has de passar les respostes finals en un answer sheet, on moltes vegades els candidats cometeu errors ximples alhora de traspassar les respostes.
 9. Actualment els candidats esteu més acostumats a l’ús de l’ordinador pel que pot ser molt més còmode realitzar-lo d’aquesta forma i no amb un paper i llapis.
 10. Es pot adaptar la grandària i el color de la lletra, així com el color de fons.
 11. Disposes d’un comptador de temps en l’ordinador durant l’examen perquè puguis administrar millor el teu temps. T’avisa quan queden 10 i 5 minuts. Fins i tot, en el cas que et molesti, pots apagar-ho.
 12. L’ús d’auriculars durant la prova de comprensió oral (listening) permet la possibilitat d’ajustar el volum a les teves necessitats, així com obtenir una millor qualitat de so eliminant interferències externes.
 13. A la part de Use of English and Reading podràs subratllar paraules o realitzar anotacions. A la part del Reading aquesta opció t’anirà molt bé per a recordar on has trobat una resposta.
 14. Possibilitat de modificar i corregir les respostes en pantalla durant la realització de l’examen. Fins i tot disposes del botó de review, que pots utilitzar per a marcar alguna resposta de la qual no estiguis segur i vulguis revisar més tard.
 15. A la part escrita (writing) la gestió del temps és més eficient. Molts alumnes soleu perdre molt de temps en aquesta secció revisant i editant el vostre escrit en la modalitat Paper Based (fins i tot fent un esborrany abans i després passant-lo en net!!!). En la modalitat Computer Based podràs plantejar un esquema, afegir més idees i editar el text sense haver de ratllar res. A més, per als que no teniu la millor cal·ligrafia… aquí no us heu de preocupar!