La pronunciació en anglès és sempre un dels temes que més preocupen als nostres alumnes i pel que prestem especial atenció a les nostres classes d’anglès. Avui volem tractar una àrea concreta de dificultat molt present a tots els catalanoparlants que aprenen anglès. L’idioma anglès té moltes més possibilitats de grups de consonants que el català, sent la que comença per s + consonant una de les més comunes. Gairebé no hi ha cap paraula que comenci per una s i seguida per un altre consonant, pel que és molt comú veure als alumnes tractar de canviar aquestes paraules per altres que li resultin més familiars, com pot ser smile per esmile.

Us deixem una taula amb les agrupacions de consonants que comencen en anglès amb alguns exemples:

English consonant cluster Example words
ST student, star, stage
SP sport, Spain, space
SK / SC scar, school, skip
SM small, smart, smell
SL sleep, slip, slow
SN snack, snake, sneeze
SW swim, swish, swift
SCR scrap, scream, scrawl
SPL splash, split, splendid
SPR spray, sprinkle, spring
STR straight, street, string
SQU square, squawk, squeeze

Un consell molt útil que us podem donar és que practiqueu la pronunciació d’aquestes paraules repetint les tres paraules de cada grup seguides o inventar-vos frases ximples que incloguin les tres paraules i les podeu anar repetint a la dutxa, en el bus o en el descans. Us deixem alguns exemples:

  • He’s a star student on the stage.
  • Sports in Spain in different spaces.
  • He skipped down the street to school.
  • The small, smart scorpion sneezed.
  • She screams when she swims.
  • Spray straight into the square.

La pronunciació en anglès d’aquestes paraules no és difícil tan sols heu de conèixer-les i practicar-les per a anar millorant cada dia, a poc a poc, com dir-les correctament.

Us deixem un vídeo molt útil de Rachel English on parla d’aquest tema i podreu veure com pronuncia algunes d’aquestes paraules: