Els canvis de temps són una de les converses més típiques amb veïns i companys de feina, fins i tot ens queixem en els grups de whatsapp amb amics o ho compartim en forma d’story a Instagram amb un munt de gifs. És per això, que volem que et puguis queixar, a gust, ara en l’idioma que estàs estudiant amb aquesta llista de vocabulari en francès sobre el clima.

No ens podreu negar que el tema més comú de conversa, si ens centrem en el clima, és la desitjada o odiada pluja. Sempre hi haurà un que dirà que la pluja li deprimeix i en canvi uns altres diran que és molt necessària, ja que porta molt temps sense ploure.

També és un tema molt recurrent per a començar una conversa amb un veí a l’ascensor. Aquests segons incòmodes en els que et sentis obligat a dir alguna cosa sempre els pots acompanyar amb un “quina calor què fa, no?”

Així que et deixem amb una sèrie de vocabulari en francès relacionat amb el clima:

Francès Català
le brouillard la boira
le ciel el cel
le climat el clima
le chaleur la calor
un degré un grau
un éclair un llampec
une éclaircie una clariana
la glace el gel
la météo el pronòstic del temps
la neige la neu
una nuage un núvol
l’ombre (f) l’ombra
un orage una tempesta
la pluie la pluja
la température la temperatura
le tonnerre el tro
la tempête la tempesta

Si vols continuar ampliant el teu nivell de francès, recorda que t’oferim un curs online de francès en dues modalitats d’estudi diferents: 1 nivell o multinivell. En el curs parlarem sobre el clima i sobre molts altres temes interessants perquè, sense avorrir-te, el teu nivell creixi sense parar.