Els “falsos amics” (o falsos cognats) en anglès, per molt malament que soni, no es tracta d’amics que et menteixen, sinó que són paraules en anglès i castellà que s’assemblen molt, però tenen significats diferents.

Encara que si que és veritat que hi ha paraules que són iguals en tots dos idiomes (com “actor”, “capital” o “hotel”), hi ha moltes paraules – més de les que t’imagines – que més enllà de ser paraules molt semblants, no tenen res a veure pel que fa a significat com “arena” que significa estadi o “dessert” que efectivament no és desert, si no les postres.

La intuïció no et servirà de molt quan aparegui un fals amic o “false friend” en anglès. L’única forma d’evitar-los i d’anticipar-se a l’error és conèixer-los prèviament i sobretot, no pensar que cada paraula que s’assembla, per norma, ha de tenir un significat semblant. Estar atent al context de les frases és, també, una forma eficaç d’identificar-los.

Els falsos amics formen part del temari de les classes d’anglès, dins de l’àrea de vocabulari, i és un dels errors que més es repeteixen.

En el post d’avui et deixem amb un llistat dels 10 falsos amics en anglès més comuns. Para atenció i no facis aquests errors tan freqüents!

  • Argument: discussió, baralla (i no argument d’un llibre / una pel·lícula, que es diu plot)
  • Avocado: alvocat (i no advocat, que es diu lawyer)
  • Carpet: catifa (i no carpeta, que es diu folder)
  • Fabric: tela (i no fàbrica, que es diu factory)
  • Jam: melmelada (i no pernil, que es diu ham)
  • Library: biblioteca (i no llibreria, que es diu bookshop)
  • Notice: nota, anunci (i no notícia, que es diu a piece of news)
  • Prize: premi (i no preu, que es diu price)
  • Spade: pala (i no espasa, que es diu sword)
  • Terrific: excel·lent, genial (i no terrorífic, que es diu terrifying)

Si el teu objectiu és millorar el teu nivell d’anglès i no caure en els errors típics, consulta els nostres cursos d’anglès. En funció del teu nivell i disponibilitat trobarem el teu curs ideal. A més, encara ets a temps d’aprofitar-te dels avantatges del nostre 40 aniversari. Per a més informació, contacta amb nosaltres per telèfon, a través del nostre web, per les nostres xarxes socials o vine a conèixer-nos! T’estem esperant.