Sol ser complicat decidir on fer la teva formació en idiomes. L’oferta de centres és enorme, alguns prometen miracles, uns altres rebenten preus… és per això que hem preparat una sèrie de consells per saber triar les millors acadèmies d’anglès.

Experiència
Comença esbrinant una mica sobre la experiència de l’acadèmia. Quants anys porta formant alumnes? Tenir un recorregut en el sector i un ensenyament testat amb uns quants milers d’alumnes sol ser garantia d’una bona opció a escollir.

Professorat
Pregunta si el professorat té la titulació corresponent per a l’ensenyament d’un idioma estranger (FLE, CELTA, DELTA), així com una àmplia experiència professional com a docent.

Prova de nivell / nivells
Un altra punt per saber escollir les millors acadèmies d’anglès és saber com agrupen les classes. És imporant que cada alumne/a estudiï amb persones del mateix nivell. Per saber el teu nivell d’anglès serà necessari que realitzis una prova de nivell i que, un cop sàpigues el teu nivell, t’assessorin sobre quin curs és millor per a tu en funció de les teves necessitats i objectius.

Metodologia
Els miracles no existeixen, així que no confiïs en una escola que et digui que passaràs d’un nivell principiant a un avançat en molt poc temps. Com en tot, dominar un idioma requereix temps, assimilació i pràctica.
És essencial estudiar totes les àrees de l’idioma, des de l’expressió oral i escrita fins a la comprensió oral i escrita sense oblidar-nos de la gramàtica. Estudiar gramàtica no té que significar aburrir-se ni perdre el temps, tot dependrà de l’enfocament que li doni el teu professor/a (d’aquí la importància d’aquesta figura).
Per a dominar un idioma és necessari conèixer les seves regles per  després poder expressar-se amb propietat. Per això mateix també és molt important fomentar la participació a classe per a treballar l’aspecte més pràctic del idioma: la comunicació.

Grups reduïts
Aquest punt és la continuació de l’anterior. Per poder treballar la comunicació de forma correcta és necessari que els grups siguin reduïts (un màxim de 15 persones). A més de que ajudarà a que tots puguin participar a classe, rebran, també, una atenció més personalitzada per part del professor/a.

No a la financiació bancària
No confiïs en una escola que et tramita el finançament del curs a través d’una entitat bancària. I en el cas que decideixis fer-ho, llegeix molt bé les condicions. Solen ser finançaments de 12 o 24 mesos amb recàrrecs i, si vols desapuntar-te del curs, seguiràs obligat a pagar les quotes restants [o, si ens posem una mica més dramàtics, si l’escola tanca seguiràs pagant les quotes restants. Pots llegir el cas més famós que va succeir a principis dels anys 2000 amb Opening]

Esperem que aquests 5 consells t’ajudin a escollir les millors acadèmies d’anglès a Barcelona.