Si t’estàs plantejant estudiar a una acadèmia d’idiomes a Barcelona, des d’aquí et donarem les raons per fer-ho, per que t’animis i et decideixis a estudiar idiomes. Són molts els avantatges i segur que si preguntes al teu cercle d’amics sorgeixen raons ben diferents pels quals estudiar idiomes a una acadèmia. Però creiem que aquestes són les bàsiques, les més comunes per les que algú s’apunta a un curs d’idiomes..

Seguir un programa d’estudis, una guia que et marca un professor és clau. No consisteix només en anar avançant pels temes d’un llibre, a més, es tracta d’afegir exercicis extra fora del llibre, reforçar les debilitats de la classe i als més avançats motivar-los per seguir estudiant. L’obligació d’anar a classe (normalment pel fet d’utilitzar el servei que has pagat) és un punt clau. Hi ha gent mandrosa o gent que li costa posar-se a estudiar per si mateixa. Necessita una obligació, unes hores marcades a la setmana.

Una altra raó bastant interessant és la de tenir una meta, pot ser superar un nivell concret o obtenir una titulació Cambridge. Potser necessites acreditar competència lingüística pels teus estudis de grau, o potser vols aconseguir el Certificate of Advanced English. Els objectius fixats són més fàcils d’aconseguir quan ho fas en grup. Tenir un grup amb les mateixes motivacions, ajuda a arribar a aquestes. Us ajudeu mútuament, us animeu ( “ ho aconseguirem!”), quedeu per estudiar junts, us passeu exercicis, etc…

I per acabar, la que considerem més important. És una inversió de futur, el teu futur. Invertir en la teva formació mai estarà de més, tot el contrari. Tot el que puguis invertir durant la teva vida per millorar, ser expert en alguna cosa específica és bàsic. I si ara ens expliqueu quines són les vostres raons per estudiar en una acadèmia d’idiomes?