I per què no fer un curs de xinès? Mai t’ho has plantejat? T’agraden els reptes? Tens plans de mudar-te a terres asiàtiques? El “made in xina” mai ha estat tant de moda com ara. Et proposem fer un curs de xinès a les nostres escoles d’idiomes. Et beneficiaràs del que ens diferència de la competència: classes reduïdes i dinàmiques, professors nadius i atenció personalitzada.

A més, realitzar un curs de xinès no només significa estudiar l’idioma, significa submergir-te en la cultura del país d’estudi. Les seves tradicions, la seva forma de pensar, la seva forma d’actuar… Per exemple, si t’estàs plantejant obrir mercat a Xina, tenir unes quantes nocions bàsiques de l’idioma t’ajudarà a marcar una diferència amb el teu competidor. Sempre es valora positivament l’esforç d’estudiar un idioma, i més quan requereix certa dificultat. Encara que després totes les negociacions es realitzin en anglès, poder dir certes frases en xinès fa caure en gràcia.

Us explicarem una petita gran curiositat. A Xina els números poden suggerir-se a través dels gestos, gairebé utilitzant una sola mà. Us deixem a continuació com es dirien amb les mans els números del 1 al 10, veuràs que els cinc primers et resultaran familiars:

Número 1: dit índex estès.

Numero 2: dits índex i mig rectes, formant una V.

Número 3: dits índex, mig i anular estesos.

Número 4: tots els dits estesos excepte el dit polze, que està tancat.

Número 5: índex i dit polze estesos.

Número 6: dit petit i polze separats, els altres dits tancats.

Número 7: les puntes dels dits polzes es toquen. Només el polze i el primers dos dits estan oberts, la resta tancats.

Número 8: el polze i l’índex se separen (com una L), ambdues mans enfrontades, els altres dits tancats.

Número 9: tots els dits tancats excepte l’índex, que mostra un ganxo obert a la base.

Número 10:en aquest cas hi ha diferents opcions: ambdós dits índex estesos, simbolitzant una creu. O el dit índex i el mig creuats.