La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) aprofitarà el Mobile World Congress de Barcelona, que se celebrarà del 25 al 28 de febrer, per buscar nous socis industrials per “transferir i desenvolupar nova tecnologia i comercialitzar les patents registrades”. Segons ha informat la universitat en un comunicat aquest dijous, el centre disposarà d’un estand propi al recinte de la Fira Gran Via, dins de l’espai Catalan Zone, convertint-se en l’única universitat espanyola amb presència al saló de telefonia mòbil.

Entre les novetats que presentarà es troba un sistema que permetrà als mòbils 4G arribar a velocitats d’1 Gbps -molt superiors a les que ofereix la fibra òptica que arriba a les cases-, una aplicació per visualitzar dades mèdiques en els dispositius mòbils i un comunicador per a persones amb dificultats en la parla. També mostrarà un nou dispositiu per distribuir la fibra òptica sense interferències i una antena per a mòbils construïda amb grafè, d’una grandària fins a mil vegades inferior a les convencionals.

A més, la UPC forma part del Barcelona Institute of Communications Technologies (BICT), una organització impulsada per la Fundació Barcelona World Capital que neix amb la vocació de “ser un referent en la formació i el coneixement en l’àmbit de les tecnologies de la informació “. La Universitat Politècnica de Catalunya és la universitat amb més finançament europeu per a projectes d’R + D relacionats amb les TIC de tot Espanya, i una de les primeres pel que fa a patents registrades.

Font: Europa Press